Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Webbhotell – vilket ska man egentligen välja?

webbhotellNär du ska göra en hemsida så behöver du någonstans att lägga webbfilerna, detta ställe kallas webbhotell. Ett webbhotell är ett segment av en fysisk server som du blir tilldelad för en liten årsavgift.

Att välja vilket webbhotell man vill lägga sin hemsida på är inte det enklaste om man inte är insatt hur branschen ser ut. Det finns hundratals olika webbhotell på den svenska marknaden, vissa bättre än andra oberoende av priset.

Här tänkte vi snabbt gå igenom några viktiga punkter som du bör ha i åtanke när du letar efter webbhotell:

  • Ett webbhotell som erbjuder obegränsat med bandbredd eller diskutrymme för en låg kostnad är väldigt sällan bra. Sök dig till rimliga priser, inte för billigt och inte för dyrt.
  • När du har fått upp intresse för ett webbhotell så bör du Googla runt på olika recensioner. Detta kan ge dig ett hum om vad webbhotellets kunder anser om hur det fungerar, vad som är bra och vad som är dåligt. Det finns alltid något som är dåligt, men då gäller det att fördelarna väger upp detta.
  • Beroende på vilken typ av hemsida du tänker lansera, så bör du alltid ha i åtanke att webbhotellet vill sätta begränsningar på hur mycket bandbredd och diskutrymme du får använda. Om du har kommit med en idé som är  som det nya Facebook, så bör du inte börja med det billigaste webbhotellet. Då är det bättre att redan från början välja ett webbhotell som kan ge dig den prestandan du behöver. Det är inte alltid lätt att byta webbhotell, om man är oerfaren.
  • Är detta din första hemsida så är det otroligt viktigt att se till att supporten är engagerad och väl tillgänglig.
  • Det är aldrig fel att välja ett webbhotell som har backup-lösningar. Du kan alltid göra backups själv, men detta kräver en del av tid, tid som egentligen webbhotellet ska spara dig genom att ha dessa funktioner.

12 Mar 2012