Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Behöver du en elektriker? Tänk på detta

Att byta ut en kontakt hemma eller sätta upp mysig belysning på uteplatsen kanske låter som en enkel sak men om du inte vet vad du gör är det faktiskt olagligt. En olaglig elinstallation kan ge böter eller fängelse men ännu värre är att någon kan mista livet om det blir fel. 

Se alltid till att antingen ha 100% koll på vad du gör, eller anlita en behörig elektriker när du ska göra en elinstallation. Kolla även upp exakt vad man får och inte får göra utan rätt utbildning först. Men hur ska man tänka när man ska anlita en elektriker? Vi ger dig tipsen. 

3 saker att tänka på när du letar elektriker

  1. Behörighet: Kolla upp elföretagets olika behörigheter. Det kan man göra antingen genom att be dem själva att visa upp certifikat eller genom att kolla upp dem genom elsäkerhetsverket. 
  2. Be om offert: Seriösa elföretag, som denna elektriker i Varberg, ger en offert som inte kommer att öka under tiden jobbet pågår. De som tar jobbet på allvar kollar upp vad som ska göras innan de lämnar en offert.
  3. Be om referenser: Om elfirman du tänker anlita inte kan ge dig en enda referens så ska du dra öronen åt dig. Andra kunder kan berätta exakt hur de upplevde elektrikern och deras jobb och är guld värt när du vill veta om de är bra eller inte. 

Det är tre ganska enkla saker att göra inför en bokning och genom att göra dessa saker får man troligen en elfirma som man blir nöjd med. 

2 Jan 2022