Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Vilken doft passar dig?

parfymDet är ingen överraskning att doften spelar en viss roll när det kommer till hur män uppmärksammar kvinnor och vice versa. Men vad som exakt gör att någon fattar tycke för en viss doft är inte lika enkelt att veta eftersom det handlar om att förstå dels vad andra tycker om men också något som du själv ska tycka om att bära.

Kraften av feromoner

Feromoner är de ämnen som kroppen själv producerar och som sedan sprids för att på ett eller annat sätt väcka intresse bland sina egna arter. Parfymer innehåller inte feromoner men de applicerar samma tänkande och själva idéen är densamma, att väcka intresse hos den part man önskar att attrahera. Det finns till exempel studier som visar att vissa dofter associeras till vissa känslor som kärlek. När man sedan lägger in dessa dofter i parfymer som sedan bärs av människor och andra känner dessa dofter så kommer de att associera doften av bäraren med dessa känslor som förstärks av doften. Parfymer som attraherar Det finns åtskilliga studier som visar att det finns ett samband mellan själva dofterna och att de faktiskt attraherar. Själva idéen av detta bygger som beskrivits tidigare på feromonerna som industrin sedan applicerat på sina produkter.

Några av de dofter som kan hjälpa till att attrahera män är:

  • Doft av lavendel
  • Doft av jasmine

Dessa kommer ofta utblandade med andra dofter som är optimerade för att ha en speciell doft som är perfekt skapad. Dock så måste du självklart själv tycka om doften. Ett bra tips är att du går till en butik och dofter på olika parfymer och kan sedan hitta alla parfymer på nätet för att få ett bättre pris.

9 Apr 2013