Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Värmepumpar - Spara upp till 80% av kostnaden

värmepumpar

Människor blir hela tiden mer och mer angelägna om att spara både tid och pengar på att ha värme och varmvatten i sitt hus. I och med detta har även värmepumparna blivit mer och mer efterfrågade och populära att införskaffa. Värmepumpar finns i olika storlekar och former. Det finns luft-luftvärmepumpar för hus som inte har vattenburet värmesystem och luft-vatten, frånluft och bergvärme för hus med vattenburet värmesystem. Skillnaden mellan dessa är att en värmepump med luft-luftsystem bara sparar upp till cirka 60 procent utav värmekostnaderna, medan de andra pumparna kan spara upp till hela 80 procent utav kostnaderna.

Det finns också positiva saker med att ha ett luft-luftsystem. Till exempel kan man ha det till både värme och kyla, vilket i vissa fall kan vara skönt på sommaren, och särskilt om man har djur hemma och behöver ha det lite svalare. Dessutom, som en liten bonus, kostar den inte lika mycket att införskaffa. En luft-vattenvärmepump kostar någonstans mellan 60.000 och 80.000, medan en luft-luftpump ligger på mellan 10.000 och 30.000.

Installerar värmepumpar

Ett företag som både säljer och installerar värmepumpar av utomordentlig kvalité är Svensk Kylservice. Detta företag utför tjänster i hela landet, men främst i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lidköping. Kundservicen är professionell och hjälper dig om det skulle vara någonting som du funderar på eller behöver hjälp med. De utför dessutom service på din värmepump, så att du kan vara säker på att allt är och fungerar som det ska för att ge en så hög procent som möjligt på sparandet utav värmekostnaderna. Går du in på deras hemsida har de också ofta många förmånliga erbjudanden på olika produkter och/eller tjänster. Alla fraktkostnader står även de för om du dessutom beställer installation av din värmepump, och då kan du vara helt säker på att din värmepump installeras på ett smidigt och korrekt sätt utav deras certifierade kyltekniker.

Dessutom är det alltid full garanti på alla deras produkter och på installationen. Skulle det, mot förmodan, förekomma några problem med värmepumpen är det bara att göra en felanmälan, så kommer de och ser till allt fungerar som det ska igen. Tecknar du ett serviceavtal med Svensk Kylservice kommer de att utföra service på din värmepump med jämna mellanrum. Då behöver du heller aldrig oroa dig för att det ska förekomma några problem.

De erbjuder dig även en kostnadsfri konsultation, där du kan få reda på exakt hur mycket just du kommer att kunna spara på att införskaffa en värmepump.

8 May 2015