Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Vad är friluftsliv?

Ordet friluftsliv har väldigt många associationer beroende på vem man frågar och vart man befinner sig någonstans, det underbara med friluftsliv är att du beroende på dina egna intressen kan anpassa det precis efter vad du tycker om och hur du vill spendera din fritid. Det finns allt från att bara ta en promenad i skogen för att leta svamp eller bär, åka skidor, göra en riktigt campingutflykt och ta med dig fiskeutrustning och hoppas på fiskelycka till att geocatcha som är en av de senast påkomna aktiviteterna som har engagerat ”geocatchare” världen över. (se; http://www.geocaching.se/)

Antingen kan du välja att ge dig ut och utforska djur och natur i grupp, antingen med en kursledare eller bara i gott sällskap med vänner. Eller så ger du dig ut ensam för att utöva de sporter som du antingen vill lära dig eller redan kan. Det är ultimat här i Sverige då vi har vår allemansrätt som gör att du kan vistas i skog och mark utan att behöva ansöka om tillstånd och vara rädd för att inkräkta på andras marker, självklart ska du ha respekt för naturen och det som lever där, likaså även vara rädd om dig själv då det är pågående jakttider för att undvika onödiga olyckor skapade av missförstånd.

Viktigt när man är utomhus och njuter utav väder och natur är att man är rätt klädd och har den utrustning som krävs för att man ska få en säker och behaglig vistelse och undvika att man fryser, blir för varm eller råkar ut för skador på grund av bristfällig kunskap. Var därför noga med att kolla upp vad du behöver och vad inte rädd för att satsa på produkter med bra kvalité då de kommer att löna sig i längden och ha en livstid på många år. Ha också gärna med dig information som ska behövas så som böcker med information om blommor och särskilt svampar om du vill tillaga och äta dem.

17 Jan 2013