Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Uppvärmning av huset med varmvattenberedare

varmvattenberedare

Det finns en mängd olika sätt att värma upp vattnet till ditt hus. Bland annat finns det allt ifrån fjärrvärme och elpatroner till bergvärme eller jordvärme. Vilket av sätten som är bäst spelar i sig mindre roll. Det viktiga är att du som ägare är nöjd. I vilket fall kommer du att behöva en varmvattenberedare, om du inte har fjärrvärme. Vad har en varmvattenberedare för uppgift i ditt hushåll? Den gör precis vad den heter, nämligen bereder ditt varmvatten.

När man ska införskaffa en varmvattenberedare finns det en uppsjö av olika beredare som man kan välja mellan, allt från hur stor den ska vara rent fysiskt till vilken styrka den ska arbeta efter. Allting beror på hur stort hus du har. Tack och lov finns det företag som kan hjälpa dig med det. Ett av de som huserar i Göteborg är Svensk Kylservice, som har en lång och stabil erfarenhet från kyl och värmebranschen. Det de kan göra för dig är beräkning av hur stor varmvattenberedare som du skall ha samt installation och service. Det finns nämligen ett par aspekter som man skall ha i åtanke när man installerar en beredare. Hur stor yta ska värmas? Hur många bor i huset? I vilken ålder är de som bor i huset och så vidare.

Svensk Kylservice gör jobbet

Allt detta i kombination är något som Svensk Kylservice kan utföra åt dig. Dock skall man alltid vara försiktig när man väljer varmvattenberedare, eftersom en för liten kan innebära att vattnet aldrig räcker till och köper du en för stor är det en onödig kostnad. Du tjänar alltså ingenting på att köpa en alldeles för stor beredare. Satsa hellre på en mindre men mer effektiv, så sparar du pengar istället. Sedan ska man också tänka på att beredaren ska vara tilläggsisolerad eftersom den då får mindre värmeförlust, och mindre värmeförlust innebär en större besparing för dig eftersom det då inte behövs energi till att hela tiden hålla samma värmetemperatur i tanken.

Svensk Kylservice samarbetar med många av tillverkarna, men den främsta inom vattenberedning är Nibe. Dessa har beredare från storleken 60 liter, som är den minsta beredaren och som är utformad för snabba duschar som man har i stugan eller fritidshuset, hela vägen upp till 180 liter. Den på 180 liter är dock kanske mer inriktad på radhus och lägenhetshus. Priserna för en beredare sträcker sig från 4390:- för den minsta hela vägen upp till 56,990:- för den största.

24 Apr 2015