Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Ett brak i stormen Sven

MarkisNu i vintras när det stormade som värst råkade våra grannar ut för en liten olycka med huset. De hade en stor markis på sin baksida som var i ganska dåligt skick. Och när stormen Sven drog in i december så blåste det såpass mycket att deras markis slets loss från huset! Inte helt utan bara på ena sida. Vilket resulterade i att ena delen hängde ner på marken och blåstes omkring där. Tyvärr så förstördes även deras utebord och några stolar och större krukor. Men som tur var så klarade sig fönstrena som var i närheten och deras växthus som stod en bit bort. Vi löste problemet genom att kontakta Göteborgs Solskydd

Men nu behöver de ju en ny markis. Och de är ju inte billiga heller. Runt 10.000 kr hamnar de om de ska köpa en sprillans ny. De har varit inne i affärer som säljer persienner och markiser och fått prisförslag mm, men de känner att det blir för dyrt. De funderade på att bara spänna upp ett segeltyg istället, men det är ju inte heller så smidigt. Då måste man tänka på att plocka ner det efter säsongen och man kan inte välja om man vill sitta i solen eller inte.

Även vi har försökt att hjälpa dem att hitta någon bra och ändå billig markis. Vi har haft ögonen öppna när vi har varit iväg och även kollat blocket och andra webbsidor. Men det är svårt att hitta någon.

Persienner till uterummet

Själva så behöver vi några nya persienner till uterummet så vi håller även utkik efter det. Man kan ju ha såna där lamellgardiner vilket är snyggt och verkar praktiskt, men det fungerar bara på ena väggen hos oss. Har funderat på snygga gardiner kanske som man kan dra ut i önskat bredd beroende på vart solen står, eller kanske någon sorts rullgardin. Kanske bäst att kombinera några olika för att få det bästa resultatet? Oavsett så konktaktade vi SB Persienner AB i Göteborg.

Åh nu blev jag helt sugen på att börja fixa iordning uterummet inför våren och sommaren! Köpa lite nya kuddar till soffan där och lite annat smått och gott att piffa till med. Längtar så himla mycket efter den där första vårsolen som värmer upp uterummet till 25 grader och man kan sitta där och ha det gott på eftermiddagen med en kopp kaffe. :D

7 Apr 2014