Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Tips för att hitta billiga barnkläder!

BarnkläderBarnkläder är en stor utgift för många familjer. Barnen hinner inte använda sin nya jacka eller overall innan de spricker i sömmarna eller dragkedjan går sönder. Jeans är ett plagg som håller kortare tid än andra barnkläder. Anledningen är att de görs i alldeles för tunnt tyg och det räcker med några tvättar och någon månad sen är det hål på knäna.

Som barnfamilj gäller det att ha en plan eller struktur för hur man ska köpa billiga barnkläder. Beräkningar visar att ett barn utan några direkta krav på märkeskläder till barn kan kosta upp till 200000 kronor innan 18 års ålder, enbart i klädutgifter. Har en familj två barn och det finns ett intresse för dyrare märkeskläder kan utgifterna dra iväg ordentligt.

Tips för att handla barnkläder till låga priser 1) Köp kvalitetkläder till barnen. Det går att hitta barnkläder med kvalitet utan att de behöver kosta särskilt mycket. Det finns flera anledningar till att köpa kvalitet men de främsta är att kläderna håller och kan ärvas av syskon eller säljas på blocket.

2) Köp märkeskläder till barn när det är billigt. På nätet och i outletbutiker kan du ibland ges möjlighet att handla märkeskläder till barn till med 50% rabatt. Förutsatt att det är bra kvalitet och kända märken bör du slå till och köpa så mycket du kan. Kläder som används lite av dyrare märken säljer du lätt på blocket till nästan samma pris du köpt dem för (om du handlat till 50% rabatt).

3) Planera för försäljning och klädarv. När du gör dina klädinköp ska du planera långsiktigt. Kläder du köper helst vara av bra kvalitet och ha populära märken. Dessa plagg kan du enkelt sälja på blocket, byta med grannar, bekanta och släkt eller låta de yngre syskonen ärva. Glöm inte att göra en vana av att byta kläder och sälja på blocket, detta kommer väsentligt hålla nere dina klädkostnader trots att dina barn bär märkeskläder.

4) Handla off season. Köp inte vinteroverallen i butik i okt-dec då är det dyrt. Köp den istället inför nästa vinter när de stora klädreorna infaller, ofta i januari. Om du handlar offline är det bra att välja butiker i stora köpcentrum där konkurransen är stor och många liknande butiker säljer sina kläder.

5) Handla inte dyra kläder. Med dyra barnkläder syftas inte enbart på märkeskläder som säljs till ordinarie priser utan även kläder som har en låg prisklapp men som inte håller. Jeans från de stora klädkedjorna är ofta så tunna att de inte håller mer än en månad för ett aktivt barn. Detta är inte billigt även om du vid inköp betalar ett lågt pris. Köper du istället märkesjeans till barn på rea kan du få betala 300-500 kr/paret. Men då är tyget tjockt som pansar och du kan sälja dem vidare på blocket för 150 kr när barnet vuxit ur dem!

6) Tänk alltid på andrahandsvärdet. Det finns ett värde i att kläderna har ett pris även efter de använts klart av barnet. Ingen vill byta bort sina märkeskläder till barn med billigt skräp.

Barn och ungdomar speciellt vill bära kläder av samma märken som deras vänner har. Som vi redogjort för ovan är det möjligt och ofta till och med billigare i längden att satsa på kvalitetsmärken. När barnen blir äldre är det ofta inte lätt att komma med ett begagnat plagg du köpt på blocket billigt. Tänk därför på att nyttja möjligheten till att köpa begagnat främst till yngre barn. Ofta är det lättare för att acceptera begagnade kläder som syskon eller släktingar har använt för ungdomar.

Shoppa barnkläder billigt utomlands! Märken som är dyra i Sverige kan var riktigt billiga utomlands. Calvin Klein är till exempel billigt som HM kläder i Usa medans de är dyra här i Sverige. I Italien kan du handla riktigt billigt om du lyckas hitta de många outletsaffärer som finns där. I Italien görs många märken som anses vara av hög kvalitet och ha högt andrahandsvärde i Sverige.

I Turkiet kan du shoppa billigt och med bra kvalitet på bred front. Egentligen ska man inte genom att handla sponsra den olagliga piratkopiering som finns i Turkiet. Men många av de märkeskläder som säljs där är inte kopior utan orginalkläder sydda på plats för märket men i större volymer än vad tex Wesc med flera känner till. Detta är priset man får betala när man som känt klädmärke lägger sin produktion i Turkiet.

Är du utomlands så passa på att handla kläder!

24 Feb 2012