Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Tips för att boka billigt flyg

billigt flygHåll dig uppdaterad på priskrig på flygresor genom att titta på annonser i tidningar. Leta efter tidsbegränsade kampanjpriser från stora flygbolag och resebyråer som just har startat upp.

Var flexibel med dina flygtider. Tisdagar, onsdagar och lördagar är oftast det billigaste dagar att flyga på, sena flyg, mycket tidiga flygresor på morgonen och flyg med minst en mellanlandning tenderar att vara billigare.

Fråga flygbolaget om de erbjuder paketresor, så att du kan spara pengar genom att få hotell i ett paketpris. Kan man kanske få en hyrbil eller hotellrum med rabatt vid bokning av flygresan.Ta reda på om det angivna priset är det billigaste, och gör sökningar på närliggande alternativ i dagar eller flygplatser. Använd gärna www.Flygbokaren.se.

Kolla om det finns standby flygresor om du hittar billigt flyg under lågsäsong. Högsäsong är en dålig tid att flyga standby eftersom de flesta flygbolag då överbokar flygningar, vilket gör det svårt att hitta en ledig plats.

Boka tidigt. Ibland tar de billigaste flygbiljetterna på en flight slut snabbast, det gäller att vara ute någon månad innan. Ibland har man tur och hittar billigt flyg närmare avgång.

20 Jan 2011