Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Tävla mot dig själv och bli en vinnare

I ett allt hårdare samhällsklimat är det många unga som känner pressen från omgivningen att prestera bättre, att bli något och leva ut sina drömmar – som ofta inte är deras egna, utan andras. Det är emellertid inte alltid lätt att stå emot det mediala trycket och ständiga upprepandet om hur något ska vara – men aldrig kommer bli eftersom alla har olika förutsättningar för att nå de mål som andra satt upp.

För att du ska nå dit du vill – och inte dit andra vill att du ska nå kan du inte tävla mot andra, utan mot dig själv. Tävla och vinn mot dig själv så gör du din själ en chans att lyckas bära dig längre än du annars hade klarat av. För det som du finner passionen i som människa kan inte andra människor sätta upp eftersom du då aldrig kommer nå dina innersta drömmars mål efter någon annans krav.

Det är alltid bra att lyssna på andra och ta in information men därefter måste man bilda sig en egen uppfattning efter hur man själv ser på saker och ting. Det innebär att exakt hur något säger att något ska utföras inte behöver vara det enda rätta. Även om någon säger att något är omöjligt för att det aldrig klarats av förut så innebär inte det per automatik att inte du kan klara av att göra det. Istället bör du tro på dina egna tankar kring hur något ska utföras och sedan följa dessa.

Man behöver heller inte vara rädd för att misslyckas när man tävlar mot sig själv. Det finns inga misslyckanden när man har tagit steget att göra något. Misslyckas gör bara de personer som inte tar steget att våga göra något som av andra kan uppfattas som ett misslyckande.

24 Jan 2013