Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Stegsäkragolv med friktionskorn

Golv som är släta må vara lätta att städa, men de blir lätt farliga när de har blivit våta eller fått spill av mat eller olja. Du kan göra en säkerhetsmätning på ditt golv, men kom ihåg att ett dåligt golv slits ned väldigt fort, och vad som var säkert för ett par veckor sen behöver inte vara lika säkert idag. Många producenter av stegsäkra golv lägger bara på en stegsäker yta på ett vanligt golv. Detta gör att golvet är halkfritt ett tag men när golvet har slitits ned så är det inte längre halkfritt att gå på. Du behöver en lösning som fungerar hela golvets livslängd om det ska vara någon nytta med ett säkerhetsgolv. Hur ska man då bedöma sitt behov av säkra golv?

Du bör då undersöka hur ditt golv ser ut idag. Är ytorna blanka eller polerade? Finns det någon lutning på golvet? Finns det upphöjningar? Finns det vatten i närheten eller i lokalen och kan det komma in väta och smuts utifrån? Hanteras det mat i lokalen, och kan det förekomma spill av matrester eller fett? Svarar du ja på många av dessa frågor så bör du överväga att införskaffa ett säkerhetsgolv åt ditt företag.

Inom alla branscher där det förekommer en utökad risk genom dessa faktorer för halka och fall så bör halkfria golv övervägas. Det kan gälla till exempel skolor, sjukvård, matvaruindustri eller laboratorium.

Friktionskorn i slitlagret

Altro är störst inom Europa på stegsäkra plastgolv och har utvecklat en unik konstruktion där man har bakat in friktionskorn i hela slitlagret på golvet. Detta gör att golvet kommer att vara säkert under hela livslängden. Golven är snygga med en slät yta, men när du går på golvet så gnids friktionskornen mot dina fötter vilket gör att du går väldigt säkert. Oavsett om det har spillts vatten, matrester eller olja på golvet så kan du fortfarande gå säkert på det. Golven är bekväma och tysta, och är behandlade med ett medel som reducerar bakterier och svamp.

Vem använder stegsäkra golv från Altro?

Golven från Altro används ofta inom sjukvården. På grund av att de är behandlade med Altrosan så kan bakterier inte växa på golvet, vilket är väldigt passande då man på sjukhus kämpar för att minska smittspridning av bland annat sjukhussjukan. Altros golv är motståndskraftiga golv som behåller sin stegsäkerhet och sitt estetiska utseende under hela sin livslängd. Detta gör att de passar bra också i gemensamma rum, korridorer högtrafikerade områden.

1 Feb 2013