Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Städbolag - En bra hjälp

städbolag i göteborg

När orken tar slut är det bra att det finns bolag runt om i Sverige som kan hjälpa till att städa hemma. Om det är för att man är gammal eller sjuk, eller vad det då kan vara, så är det skönt att ha den avlastningen.

Det finns en hel uppsjö av städbolag, men det är svårt att få fram en exakt siffra. Det man däremot vet, är att städbranschen sysselsätter ca 70 000 personer. Efter att RUT-avdraget infördes 2009 har det dessutom blivit billigare att anlita ett städbolag när man till exempel ska flytta.

Ett av de många städbolag som finns är städbolag som finns i Göteborg. De har verkat där sen 1999, och således hjälpt Göteborgs invånare att hålla rent sedan dess. De inriktar sig mot kommersiella lokaler och golvbehandling. De är också erfarna inom att städa rulltrappor.

För att hitta ett bra städbolag så kan man börja med att leta på nätet. Där finns det ofta recensioner och omdömen från andra som anlitat städbolagen. Ta också reda på om företaget, som du funderar på att anlita, har F-skattsedel, annars är du inte berättigad till RUT-avdraget.

RUT innebär alltså att man får 50 % avdrag på den totala kostnaden som är upp till 50,000 kr.

Ett bra städbolag

Vad man sen anser vara ett bra städbolag är väldigt individuellt, som beror på vad för önskemål som man har. Vissa gillar att samma städare kommer alla gånger, medan andra uppskattar att städpersonalen talar svenska. Huvudsaken är att individen är nöjd, oavsett om man har anlitat en stor städfirma, eller en mindre med bara några få anställda.

Som tidigare nämnt i texten, så sysselsätts ca 70,000 av städbranschen, och vill man bli en del av detta så är det överlag inte svårt att få jobb som städare. Många företag kräver att man har tidigare, professionell erfarenhet av att städa, men det är definitivt inte alla som har det kravet. Om man har gått en kurs inom städning, är det dock en stor fördel.

Man kan också välja att rikta in sig på företag som har specialiserat sig på en specifik typ av städning, till exempel kontorsstädning eller hemstädning. Man ska inte glömma att det finns andra aspekter av att städa, utan det finns även sanering och andra specialområden. Detta kräver dock att man har gått en kurs i lokalvård.

När man ska anlita ett städbolag så kan man begära offerter, och därigenom fundera på hos vilket bolag man får mest för pengarna.

17 Apr 2015