Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Sightseeing i Stockholm på cykel

För den som ska turista i Stockholm så finns det många olika företag som erbjuder sightseeing. Sightseeing i Stockholm har blivit något av en big business i takt med att stadens turistnäring utvecklats och i takt med att Stockholm blivit mer och mer öppet för turister från olika kulturer. Det finns en uppsjö av företag som erbjuder olika typer av sightseeing. Buss, båt, ja, om man är riktigt rik kan man också uppleva helikoptersightseeing.

Det är dock få former som kan slå cykelsightseeing. Att uppleva staden från cykelsadeln är ett helt fantastiskt sätt att turista på - förutom att du får motion så är du nära alla sevärdheter, men du förflyttar dig mycket snabbare än till fots och du ser mycket mer än om du åker kommunalt, för att inte tala om sightseeingturer i bussar som ju följer en fast rutt och där du inte kan påverka något. Ja, och i alla fall på sen eftermiddag är cykeln ofta snabbare även än bilen. För att inta tala om att det är ett klimatneutralt alternativ, du gör ju inte av med några fossila bränslen!

En annan stor fördel är som sagt att du är din egen kung och härskare. Känner du dig sugen på en fika? Det är bara att stanna till vid närmaste café som ser mysigt ut, utan att oroa dig för att missa bussen hem. Har du lust att ta en avstickare några kvartal bort? På cykel tar det max någon minut i färdväg, till fots skulle du få knata i 10. Kommer du plötsligt över ett museum som verkar intressant? Inga problem, bara att parkera cykeln och gå in!

Även om Stockholm kanske är lite för bergigt för en helt otränad cyklist så är det ändå en rätt behaglig stad att cykla i, det finns faktiskt väldigt få backar som verkligen suger musten ur en. Stockholm har mycket vatten och vacker utsikt i princip överallt. Så passa på att köra lite sightseeing i Stockholm på cykel nästa gång du besöker staden - det kommer vara ett nöje för både kropp och själ.

1 Apr 2014