Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Rekrytering - Ett nödvändigt ont

rekrytering i göteborg

När arbetsmarknaden blir som en djungel, och det blir svårare och svårare att ta sig fram är bemanningsföretag eller rekryteringsföretag ett alternativ. Det är även en väg att använda sig av om man som arbetsgivare vill anställa någon men inte har tid att ta sig an alla brev och ansökningar som väller in. Detta om du skulle använda dig av arbetsförmedlingen eller helt enkelt bara ta dig an rekryteringen själv. I vilket fall är en rekryteringsfirma en aktör som kan utföra det jobbet åt dig.

Det har under de senaste åren dykt upp nästan lika många företagare som arbetar med rekrytering som det finns företagare som vill använda sig av rekryterare. Jobbakuten är ett företag som inriktar sig på rekrytering, och som har gjort detta i över 20 år. De har väldigt bra statistik vad gäller sina anställningar, eftersom de flesta ofta har en ganska avig inställning till att bli anställda av ett rekryteringsföretag. Eftersom det är snålt om jobb tar de flesta dock de arbeten som erbjuds och efter ett tag inser man att det är inte en så dålig idé att bli anställd av ett bemanningsföretag. Det gäller särskilt ett företag som har så pass bra statistik som detta, där 9 av 10 stycken som jobbar åt jobbakuten blir tillsvidareanställda av det företag som de hyrs ut åt.

Rekrytering i Göteborg

Deras rekrytering i Göteborg är ett steg i utvecklingen att försöka expandera. De har sitt säte i Åmål, men vill bli större. Om man går in på deras hemsida kan man läsa om att de satsar stenhårt på att hela tiden bli bättre och bättre och att det är kunden samt dig som arbetstagare som är viktiga. Det är kundens önskemål som ska bli uppfyllda och det är din önskan om ett bra jobb som också ska bli uppfyllt. När allt detta är gjort kan man enkelt säga att rekryteringsföretaget har gjort sitt jobb.

Är man egenföretagare är själva anställandet ett stort problem och man kan inte alltid anställa den första som kommer på intervju. Detta undviks enkelt om man anlitar jobbakuten, då de kan göra jobbet åt dig och du slipper allt pappersarbete eftersom den anställde först blir anställd av jobbakuten. Skulle det då sedan fungera såpass bra att du som företagare känner att du skulle vilja anställa denna människa under en längre tid har du redan allting du behöver. Ett enkelt samtal till jobbakuten och den anställde byter arbetsgivare.

21 Apr 2015