Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Öka omsättningen i din webbutik

konverteringsoptimeringDet kan tyckas konstigt, men det är sällan som det räcker med ett fint utbud med bra produkter, om du vill att din webbutik ska gå riktigt bra. Det finns många butiker på webben, och potentiella kunder surfar gärna runt på olika håll innan de gör ett köp. Under den processen väljer de flesta en webbutik som fungerar snabbt och enkelt.

Det kan tänkas att du har hört talas om begreppet konverteringsgrad. Om man ska förklara det kort och enkelt så är det en metod för att ange hur många av besökarna på din webbsida, som verkligen genomför de aktiviteter du har planerat och hoppats på. Det kan till exempel berätta hur stor andel av besökarna som gör ett köp, eller som registrerar sig som kund, eller som börjar prenumerera på ett nyhetsbrev. Ju högre konverteringsgrad din webbsida har, ju högre lönsamhet får du naturligtvis i din verksamhet. Man kan säga att konverteringsgraden är ett mått på kvaliteten på webbsidan.

Det kan finnas små saker som det är svårt att upptäcka själv, som gör att kunderna inte fullföljer ett köp eller en registrering. Någonting som hindrar det naturliga flödet på sidan. Med en konverteringsoptimering kan du få en ökad konverteringsgrad, och därmed också en högre lönsamhet.

Det kan, som sagt, vara svårt att upptäcka problemen själv, och det kan också vara svårt att få tid över för detta arbete som enskild företagare. Som tur är så kan du enkelt få professionell hjälp att analysera och rätta till dina webbsidor, så att du kan få det resultat du vill ha. Hos CROBono får du en konverteringsanalys, som på ett tydligt sätt går igenom din webbplats, sida efter sida, och effektivt letar fram och pekar på de problem som kan påverka konverteringsgraden. Du kommer efter detta att få en lista på förslag och tips beträffande saker som går att förbättra, och också hur du ska göra det, för att få en så bra fungerande webbutik som möjligt.

Kostnaden för att få professionell hjälp med en konverteringsoptimering är inte stor, och du har också möjlighet att välja en snabbanalys till ett ännu lägre pris, om du inte tror att det behövs en total genomgång av din webbutik. Om du skulle vilja testa och se resultatet av en optimering först kan du också välja snabbanalysen till en början. Företaget kommer att följa upp din konverteringsoptimering genom att mäta konverteringsgraden, både före, under och efter din optimering, så att både du och de kan se ett tydligt resultat. På det sättet vet du att du verkligen får vad du betalar för.

Du vet säkert själv hur irriterande det kan vara om du vill köpa något i en webbutik, och det stannar upp i kassan, eller är segt att få fram den information du behöver. En konverteringsoptimering kan alltså handla om små saker, som att disponera om en sida med enkla medel, lägga till en bild eller information på lämplig plats. Men det kan också vara fråga om att se till att öka prestandan, så att sidan fungerar snabbt och smidigt.

11 Sep 2013