Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Mattor designade av CarpetVistas besökare

design mattorI CarpetVistas webbutik hittar man inte bara klassiska äkta mattor. Det finns även en kategori med designmattor. Dessa är designade av hemsidebesökare som varit med i, och vunnit, CarpetVistas designtävling. En tävling som för anordnades första gången 2007.

Tävlingens syfte var från början att få butikens besökare delaktiga i en aktivitet, och i samma veva få fram nya spännande designer. Och konceptet har fungerat, varje år som tävlingen anordnats, har tusentals bidrag kommit in, och tävlingen har samtidigt blivit uppmärksammad och omskriven på flera håll. Det är lite annorlunda att ta fram idéer för just handknutna mattor, när man skissar får man tänka på att mönstrena ska knytas för hand. Trots detta har många fina bidrag kommit in och juryn har haft stora problem att utse vinnare. De vinnande bidragen produceras och säljs exklusivt på CarpetVistas hemsida, som i dagsläget är översatt till 18 språk. I anslutning till respektive matta presenteras även konstnären, vilket naturligtvis är en värdefull exponering.

Mattorna har ofta en modern stil, med enkla, stilrena mönster. De passar därmed in i de flesta moderna hem. Det kan, emellertid, även vara snyggt att bryta av stilen i ett traditionellt inrett hem, med en trendigare matta. Senaste tävlingsomgången startade i april 2011 och det går att skicka in bidrag fram till 26 juli 2011.

21 Apr 2011