Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Linsköp på nätet

linsOm man ska handla sina kontaktlinser på nätet finns det ett par saker att tänka på. Det som är allra viktigast är att man bara handlar av pålitliga handlare, helst sådana inom Sverige eller i alla fall EU. Annars gäller nämligen inga europeiska konsumentskyddslagar och om du får en felaktig eller defekt vara blir det näst intill omöjligt att göra en reklamation eller få pengarna tillbaka.

Den näst viktigaste lärdomen är att inte köpa av första bästa linsbutik, även om den är svensk och har ett gott rykte. Varför? Jo, för att det numera finns ett tiotal olika butiker i Sverige som erbjuder kontaktlinser över nätet. Alla butiker har olika erbjudanden och kampanjer, olika leveransvillkor, olika leveranstider och olika betalningssätt.

Därför är det värt att jämföra de olika handlarna. Är det viktigt för dig att handla på faktura istället för att betala direkt? Det finns butiker som erbjuder en sådan möjlighet. Är priset det viktigaste för dig? Då gäller att jämföra de olika handlarnas erbjudanden, och tänk också på att dessa ändras regelbundet.

Det finns en sida (HittaBilligaLinser.se) för dig som ska köpa jämföra linspriser online – där kan du välja vilken lins du är intresserad av och direkt se vad en rad större linsbutiker erbjuder!

15 Sep 2013