Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Laserbehandlingar

Lasern uppfanns på 1960- talet i USA och har sedan dess blivit en mycket vanligt teknik inom flera områden. Ordet laser kommer av engelskans Light Amplification by Stimulated Emission of Radiatio. Kortfattat kan man beskriva laser som en teknik som genom stimulerad emission skapar enfärgade och koherenta ljusstrålar som har en riktning och stark intensitet.

Idag används lasern inom till exempel områden som optik, elektronik, operationer, för att, ta bort tatueringar, skönhetsbehandlingar, etc. Fortfarande är laser generellt sett en mycket dyr behandling. Att ta bort tatueringar kan t ex kosta upp till 20.000 kronor i och med att det inte räcker med endast en session. Optik, där man korrigerar synen genom laser kan hamna på mellan 20. 000 och 40. 000 kronor. Gällande tatueringar är laser dessutom en smärtsam behandling, många beskriver att borttagandet av tatueringen gör ondare än att skaffa själva tatueringen. Idag finns det även naturliga behandlingar som man bör prova innan man överväger laser.

En mycket populär laserteknik är den för att ta bort generande hårväxt. Metoden fungerar mycket bra men det krävs flera sessioner och så det kan bli ganska kostsamt både i tid och pengar. Konkurransen är dock stor så om man letar väl kan man hitta billiga alternativ.

21 Mar 2012