Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Körkortsfrågor

Ska du ta körkort och söker gratis teori på internet? Fortsätt i sådant fall läsa – på vår sida hittar du nämligen såväl körkortsfrågor gratis som bra tips på var du kan hitta gratis teori och gratis körkortsfrågor på internet, liksom allmän information om gratis teori på internet.

Varför plugga körkortsteori på nätet?

Det finns flera anledningar till varför det är bra att plugga körkortsteori på internet. Den främsta är att det är roligare, och därför också enklare, att ta till sig teori om man pluggar via nätet. Man mär inte bunden vid böcker och man kan plugga när man vill, du kan gott sitt på ett fik med en iPad och plugga teori.

Om du pluggar med hjälp av körkortsböcker tar det längre tid att komma igång. Om du till exempel tar upp boken på fiket kommer du förmodligen inte hinna med att hitta rätt läsfokus innan du blir avbruten av till exempel servitören. Det är mycket lättare att bli störd av olika avbrott när du läser än om du pluggar teori på internet.

Om du pluggar med hjälp av gratis teori på nätet (oftast i form av körkortsfrågor) kan du gott göra ett litet test på kanske 20 frågor om du har fem eller tio minuter över. Du kan plugga på din lunchrast om du så önskar. Du kan plugga på fiket. Du kan plugga innan läggdags. Du slösar inte tid på att komma igång bara för att bli avbruten direkt efter.

Dessutom är det faktiskt 2000-talet nu – så det finns ingen direkt anledning till varför du inte borde plugga på ett modernt sätt, istället för att lära dig teorin enbart genom körkortsböcker.

Hur hittar jag gratis teori (körkortsfrågor)?

På vår hemsida kan du bland annat testa gratis körkortsfrågor som låter dig få en bra bild av hur det är att plugga teori på nätet. Det är ett minitest av körkortsfrågor, det är anpassat till bloggen så därför är det lite enklare och inte lika snyggt som riktiga körkortsfrågor på nätet – men som sagt, det är bara till för att du ska få en överblick över hur det går till att plugga gratis teori på nätet.

Du kan även besöka Körkort.se som är Sveriges största sajt för gratis teori och körkortsfrågor. Förutom en mängd användbar teoretisk information (se under avdelningen Körkort på hemsidan) som är skriven på ett enkelt och lättförståeligt sätt kan du alltid skapa ett konto och få tillgång till gratis teori på hemsidan.

Du kan även kolla runt på olika forum, bland annat så finns ett särskilt körkortsforum där du kan diskutera körkortsteori med andra som håller på att ta körkort. Även till exempel Flashbacks forum och en rad andra större nätforum har trådar om teori, men vi rekommenderar självklart att du använder dig av ett specifikt körkortsforum istället.

Vad mer behöver jag veta om gratis teori?

Om du pluggar med hjälp av körkortsfrågor så är det viktigt att du inte bara göra frågor en efter en, utan att du även läser förklaringarna till frågesvaren. Ha i åtanke att frågorna är väldigt lika som de som kommer på teoriprov – men de är inte identiska. Läs alltså förklaringarna – på så sätt vår du svar på varför något svar är rätt eller fel.

Även om det är snabbt och effektivt att plugga gratis teori på nätet kan du inte förvänta dig att du kommer vara fullärd och redo för kunskapsprovet på bara ett par timmar. Du måste lägga ner erforderlig tid. Hur lång tid behöver du? Omöjligt att svara på rakt av – det är väldigt individuellt och beror mycket bl.a. på din inlärningsförmåga och en rad andra faktorer.

Var också beredd på att det kanske inte räcker enbart med gratis teoriprov utan för att få full tillgång till alla körkortsfrågor måste du kanske även köpa medlemskap. Detta är klart värt det, då det utökar dina möjligheter till studier rejält. Och på så sätt kan du förbereda dig fullt ut – utan att lämna något till slumpen.

Tänk också på att inte bara ha som mål att klara teoriprovet - en viktig del av den teoretiska utbildningen är också att ge dig en god grund inför uppkörning, för om du inte kan teorin ordentligt innebär det faktiskt att du inte är helt hundra på trafikreglerna. Och om du inte är helt hundra på trafikreglerna är det lätt hänt att du åker dit på enkla misstag när du väl har ditt körprov. Nu pratar vi kanske inte om att missa saker som väjningspliktsskyltar och vägmärken, men däremot har man lätt för att kanske råka svänga vänster där man inte får bara för att man inte har full koll på vad skyltarna betyder.

Några slutgiltiga ord om gratis teori

Gratis teori och körkortsfrågor är det moderna sättet att plugga körkortsteori på. Glöm bort träliga böcker, plugga istället online. Det är smidigt, det går snabbt och det är garanterat mycket roligare.

7 Feb 2011