Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Köpa leksaker på nätet?

De senaste åren har näthandeln inom vissa områden ökat explosionsartat. Vi ser framförallt på elektronikhandeln med datorer och tillbehör i spetsen. Men även film, musik, spel, linser och flera andra grupper. Nu är det många områden som spås samma ökning och ett av dessa områden är barnkläder och leksaker. BR-Leksakers intåg med försäljning av leksaker på nätet och MTG:s uppköp av en större leksaksbutik på nätet har bidragit till den nu förväntade utvecklingen.

Problemen som de stora företagen har är att deras prissättning inte tilltalar den generella näthandlaren, och att de har stora logistikproblem. Ökningen av leksaker på nätet kommer i stort att ske på alla plan, men framförallt kommer de mindre näthandlarna få mer plats. Mycket tack vara bättre prissättning på leksakerna, snabb och personlig service och snabba leveranser.

Först ut att handla leksaker på nätet är inte helt oväntat storstäderna. Att köpa Leksaker i Stockholm har länge varit omständigt då det framförallt blir väldigt trångt i affärerna. Men det är också en helt annan prisbild där det kan skilja upp mot 30-40% till en näthandlares låga priser. Många vill också följa med i trenden och på köpet så inser man att det är så pass bra och smidigt att man sedan fortsätter. Att köpa leksaker på postorder är inget nytt, det har man gjort länge. Barnen har fått titta i katalogen och sätta kryss på leksaker de önskat sig. Sedan har tomten gjort resten.

Att köpa leksaker på nätet är ungefär detsamma, fast betydligt enklare.

8 Sep 2011