Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Kläderna för höstens jakt

Hösten är här, och det som för vissa är ett tråkigt tecken på att sommaren är över för denna gång, är istället starten på en ny fantastisk jaktsäsong för landets alla jägare. Jakt är ett stort, och djupt rotat intresse i vårt land, och sedan några årtionden tillbaka är det inte längre enbart ett manligt privilegium att få ge sig ut med bössan på axeln. Fler och fler kvinnor deltar i jakter av alla de slag, vilket naturligtvis berikar både jaktlagen och hobbyn som sådan. Och det trevliga i sammanhanget är att i skogen är alla lika. Det finns ingen speciell del av jakten där bara män deltar, inte heller någon del där inte kvinnorna är välkomna. I ett jaktlag jobbar man i ett team, oavsett kön och ålder.

Samma ska gäller för de kläder man använder till jakt. Oavsett kön, ålder eller storlek, har alla jägare samma krav på de jaktkläder man använder. Jaktkläderna ska vara robusta, och tåla både hårda tag och olika väderförhållanden. Om de ska bäras av man eller kvinna spelar ingen roll, kraven är exakt de samma.

Jaktkläder ska också vara smidiga så man fritt kan röra sig i skog och mark utan att hindras i sina rörelser av osmidiga material, och utan att höras för mycket när man smyger sig fram genom snåren. Det ska vara praktiska och robusta kläder som klarar av alla strapatser en jägare kan råka ut för under en dag i skogen. Dessutom är en ändamålsenlig och funktionell design ett måste, för att ge en bra och okomplicerad jaktupplevelse.

Hos BrandByNature hittar man jaktkläder som utvecklats med tanke på just alla dessa krav och önskemål. Kläder för jakt fungerar också lika bra för andra aktiviteter i skog och natur. Fiskare och hundmänniskor använder gärna jaktkläder, eftersom de tål de tuffa tag och skiftande väderlek som också dessa kan uppleva under sin vistelse utomhus. Inte minst de oerhört praktiska jaktjackorna, och jakt- och fiskevästarna är uppskattade bland dessa grupper. Det stora antalet rymliga fickor är en stor tillgång, och man kan enkelt bära med sig allt man behöver, utan att behöva dra omkring på en ryggsäck eller en väska.

Stor användbarhet, men också en både praktisk och snygg design gör de kläder som i första hand var tänkta som jaktkläder, mycket populära även bland människor som inte alls ägnar sig åt jakt. Klassiska kläder i klassiska material, och lika klassiska modeller, men med en modern touch, för att möta den moderna tidens alla krav och behov.

17 Sep 2013