Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Hur tjäna pengar på internet?

Tjäna pengar på internet är något som är aktuellt för väldigt många nuförtiden. Då nätanvändandet världen över stadigt ökar öppnas samtidigt väldigt många olika dörrar för att tjäna pengar just via internet.

Det finns en rad olika sätt och metoder att casha in på. Har du en välbesökt blogg? I sådant fall kan det vara värt att sälja annonsplats eller använda en extern tjänst som t.ex. Google AdSense, som visar riktade annonser till dina besökare. Ett annat väldigt bra sätt att tjäna pengar på är dock så kallad affiliate marketing, affiliatemarknadsföring.

I korthet går det ut på att du på din hemsida eller blogg marknadsför lättsålda produkter, tjänster eller hemsidor och får provision på det du säljer. Provisionen skiljer sig åt beroende på vad du marknadsför och vad det är för företag som du marknadsför saker åt. Viktigt är att du själv tycker att produkterna är bra, eller åtminstone användbara. Ur ett etiskt perspektiv vill du ju självklart inte känna att du lurar dina läsare, och ur ett marknadsföringsmässigt perspektiv är det klart lättare för dig att marknadsföra något som du gillar, istället för något som du tycker är skit men som du tjänar pengar på.

Det är också en bra idé att marknadsföra saker som har med din hemsida eller blogg att göra. Om du till exempel skriver om fiske är det knappast särskilt intressant att börja marknadsföra vitvaror, men om du skriver om utbildning kan det mycket väl vara värt att marknadsföra just utbildningsmaterial. Se till att matcha det du marknadsför med dina besökares intressen, det ökar chansen till försäljning markant.

När du hittat en bra produkt eller hemsida att marknadsföra är det bara att sätta igång! Lägg ut annonser på strategiska platser, eller tipsa om produkterna i blogginlägg. Kom dock ihåg att ingen vill läsa en sida där du bara spammar reklam, det viktigaste är alltså att behålla bra innehåll på din sida, för det är det som lockar besökare. Och utan besökare – ingen möjlighet att tjäna pengar!

18 Aug 2011