Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Hitta rätt mäklare

Mäklare HelsingborgHar du bestämt dig för att sälja din lägenhet i Malmö? Då är det en god idé att kontakta en bra fastighetsmäklare. I Malmöregionen finns det en uppsjö av mäklarbyråer att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst eller mest rätt för att sälja just din bostad. Det bästa är att hitta en seriös mäklarbyrå som har gedigen erfarenhet av fastighetsbranschen och som givetvis inte tar överpriser. Det är också av stor vikt att mäklaren sätter dig som kund i fokus, är engagerad i just ditt objekt och gör allt för att sälja din lägenhet på bästa sätt. För att undvika att försäljningen av din bostad blir ett krångligt och omfattande projekt finns några saker att tänka på.

5 frågor att ställa sig när man söker rätt mäklare

1. Hur marknadsför de bostäder? En del fastighetsmäklare är kvar i gamla hjulspår och marknadsför inte objekten där de potentiella köparna finns. Idag finns det en mängd platser där ditt objekt kan synas. De stora internetportalerna Hemnet och Bovision hör till de självklara för att ditt objekt ska synas på bästa sätt. Utöver detta kan din bostad annonseras ut på Blocket.

2. Har de rätt kunskap om just ditt objekt? När du ska sälja en lägenhet i Malmö så är det kanske inte så lämpligt att anlita en mäklarbyrå som specialiserat sig på herrgårdar i nordvästra skåne.

3. Är de öppna för dig som kund? Du kan göra mycket själv för att marknadsföra din lägenhet på olika sätt. Vill du inte lägga ut onödiga pengar så kan du till exempel sköta dekoration och fotografering av din lägenhet själv. En bra fastighetsmäklare jobbar med dig som kund tänkte öppet och uppmuntrar egna initiativ.

4. Vad har de för referenser? Ta gärna reda på lite mer om din fastighetsmäklare innan du bestämmer dig. Se till att be om referenser från tidigare försäljningar. Undersök vilka objekt fastighetsmäklaren har mest erfarenhet av och ev hur nöjda tidigare kunder har varit.

5. Finns det någon bättre? Bara för att du fått kontakt med en mäklare i Malmö som verkar bra så betyder det inte att det är den som är bäst eller mest rätt för dig. Besök och träffa gärna några olika innan du bestämmer dig.

 

21 May 2014