Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Hitta rätt köksblandare till ditt nya kök

köksblandare

Under en lång tid var det inte möjligt att uttrycka sin egen stil eller smak genom att välja rätt köksblandare när man som ägare till ett nybyggt hus skulle välja inredning i köket. Likadan var situationen för landets alla hemmafixare och de som renoverade. Istället var man tvungen att välja bland ett standardiserat utbud som fortfarande är vanligt förekommande hos många företag.

För några år sedan började det dock dyka upp en del lite mer kreativa lösningar för de som sökte ny inredning till sitt kök. Nu kunde man plötsligt hitta en blandare som passade med kökets övriga inredning och stil, vilket kom som en stor lättnad bland alla inredningsgalna svenskar.

De allra mest inbitna när det gäller inredning och materialval hade förr som alternativ att själva formge och låta tillverka sin köksblandare, och det är i denna kunskap som man på Doktor Kitchen hämtar inspiration till sitt sortiment. Deras köksblandare har ofta en grovhuggen och industriell framtoning, och påminner mycket om något som har formgivits och tillverkats i endast ett exemplar. Sanningen ligger heller inte så långt därifrån, eftersom man på Doktor Kitchen har ett så pass stort och varierat utbud att det snart lär finnas en blandare där till varje person som ska inreda ett kök.

Mer än en vacker detalj

Naturligtvis är en blandare i köket inte bara en vacker inredningsdetalj, utan det är först och främst en viktig funktion som den ska fylla, nämligen att leda varmt och kallt vatten från de olika ledningarna och blanda dem till rätt temperatur. En köksblandare måste därför ha ett reglage som mjukt kan reglera mängden kallt respektive varmt vatten så att temperaturen från kranen är exakt rätt kalibrerad. När du väljer blandare från Doktor Kitchen får du alltid både utmärkt form och en perfekt funktion, och man gör aldrig avkall på vare sig det ena eller andra. På detta sätt kan du som kund släppa tankarna på funktion och istället koncentrera dig på att hitta en blandare som passar dig och ditt kök. Tänk på att det förmodligen kommer att dröja länge innan du ändrar i ditt kök nästa gång, så välj därför en blandare vars form du är redo att leva med ett tag.

8 Apr 2015