Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Gåvokort till dina anställda

GåvokortNär man ska ge bort presenter till ens anställda stöter man ofta på ett problem – själva inköpet av presenter. Dels är det svårt att hitta en gåva som passar alla ens anställde, dels förekommer en massa logistikproblem med beställning och förvaring av gåvor (i alla fall om man är många anställda), dels vill man ju inte att gåvan ska vara alltför opersonlig, dels vill man att alla ska bli glada, dels vill man inte spendera för mycket tid, dels...

...ja, det är alltså en hel mängd saker som skapar huvudbry när man ska skämma bort ens personal. En bra lösning på detta problem heter gåvokort. Gåvokort är en särskild sorts presentkort, även om gåvokorten skiljer sig från vanliga presentkort på flera sätt.

Till exempel så är inte gåvokorten kopplade till en konkret summa pengar eller till en konkret gåva. Det handlar inte om ett trist plastkort som du kan dra i ett köpcentrum tills pengarna tar slut. Många presentkort på nätbutiker låter en köpa specifika saker, du kan kanske få ett presentkort till 100 kronors värde eller ett presentkort som låter dig köpa en enda konkret sak. Med ett gåvokort kan dock mottagaren själv fritt välja gåva.

Det funkar nämligen som så att mottagaren loggar in på hemsidan som står på gåvokortet och anger sin gåvokortskod, därefter får denne välja fritt ur ett stort urval av presenter. När valet av gåvan är gjort skickas den hem till mottagaren. Du som arbetsgivare slipper stora paket, dyra leveranskostnader och gåvor som inte tar hänsyn till allas personliga preferenser, och dina anställda slipper få ytterligare en i raden av tråkiga presenter som samlar damm på något vindsförråd. Genom att köpa gåvokort till dina anställda slår du alltså en herrans massa flugor i en smäll!

9 Oct 2013