Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Förebyggande tandvård i Göteborg

tandläkareFörebyggande tandvård är något man bör pyssla med både i hemmet och hos sin tandläkare i Malmö. Det är absolut nödvändigt att gå till en tandläkare i Malmö för förebyggande tandvård om man vill slippa problem med tänderna på lång sikt. Förebyggande tandvård innebär att man undersöker mun och tänder och jämför röntgenbilder med tidigare besök. På så vis kan man se hur eventuella hål bildningar utvecklar sig och om tandköttet mår bra.

Hos din tandläkare i Malmö finns det även en tandhygienist som kan ge dig en professionell rengöring av dina tänder. Det här innebär att plack och tandsten tas bort vilket ger dig vackrare och friskare tänder. Det finns mycket du kan göra där hemma för att hålla tänderna friska och din tandläkare i Göteborg kan ge dig råd och tips.

En viktig sak som du kan lära dig av din tandläkare i Malmö är hur man borstar tänderna. Med rätt teknik kommer du att stimulera ditt tandkött och även få bort mer plack. Det kan också hjälpa att använda en elektrisk tandborste för att göra rengöringen mer effektiv. Vissa tandläkare rekommenderar dock att man inte använder elektriska tandborstar allt för ofta, detta för att förhindra onödig slitning av emalj och irriterat tandkött.

 

17 Nov 2011