Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

En lokal till en fest

festlokalOm du skall arrangera en större fest finns det många faktorer att tänka på, inte minst vem man skall bjuda, vilket tema festen skall ha, vill man ha mat, ett band som spelar och skall det finnas en bar? En viktig del av festen är själva lokalen! Att hitta en riktigt bra festlokal är inte alltid helt självklart, eftersom det är svårt att hitta om man inte vet var man skall leta. Om man vill hyra en festlokal på en mindre ort så är det inte så lätt att veta vart man skall vända sig, en festlokal i en större stad t.ex. Malmö är lite enklare eftersom de som driver lokalerna i större städer har ett betydligt större kundunderlag vilket ger andra möjligheter till att marknadsföra sig.

På små orter är man förvisad till att försöka vara kreativ och ringa runt till sportklubbar, hembygdsföreningar, teatergrupper och bostadsrättsföreningar. De här kategorierna hyr ofta ut sina lokaler för att tjäna en extra slant till sina föreningar, det kan också vara en god idé att kontakta kommunkontoret för att höra vad de känner till.

En stor skillnad mellan storstad och landsbyggd är också att det i storstäder finns profesionella festlokaler, dvs. festlokaler som drivs som företag där man erbjuder hela koncept, t.ex. båt ut till en skärgrådsö där lokalen ligger, catering, dj's, ljusa- och ljud -anläggningar och annat som gästerna kan vilja ha.

7 Mar 2011