Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Faktura24 – ett smart faktureringsprogram

FaktureringsprogramVi har testat ett faktureringsprogram som vi vill tipsa om i detta inlägg. Programmet heter Faktura24 och är ett smidigt och billigt alternativ till den som söker ett enkelt och lättanvänt faktureringsprogram, som samtidigt inte saknar en rad mer avancerade funktioner.

När man kommer in på förstasidan möts man av en tydlig grön knapp för att skapa konto, samt information om man vill läsa mer – t.ex. kan man fördjupa sig i programmets funktioner. Allt är klart, cleant och tydligt – så det första intrycket man får är onekligen positivt.

När man loggar in för första gången frågar programmet om ens företagsuppgifter som kommer visas på alla fakturor, det är saker som organisationsnummer adress och liknande som man behöver ange. Sedan har man möjlighet att ladda upp ens logotyp – något man kan göra utan extra kostnad, till skillnad från många andra faktureringsprogram som har detta som en extrafunktion man behöver betala för. En annan skillnad mot flera andra online faktureringsprogram är att ingenstans på fakturorna visas störande saker som ”Fakturan skapades med FakturaProgrammetsHemsideAdress.se” – på Faktura24:s fakturor syns endast dina egna uppgifter och din egen logotyp, de försöker inte köra med billiga markndasföringstrix som att tvinga folk betala extra för att få bort länken till Faktura24.

Faktura24 faktureringsfunktioner

Att skapa fakturorna är enkelt med detta faktureringsprogram – direkt när man loggar in har man en rad knappar (snabbval), bland annat finns ett snabbval för att direkt kunna skapa en faktura. En mycket smidig lösning är att man från denna meny kan lägga till såväl artiklar som kunder – man behöver alltså inte först lägga till kunder och artiklar till databasen, utan man kan göra detta direkt när man skapar fakturorna. Självklart sparas detta i databasen.

När det kommer till att spara fakturor får tjänsten ett stort plus – det går oerhört snabbt och enkelt, och man kan mejla fakturorna direkt från faktureringsprogrammet, vilket är ett stort plus. Dessutom är fakturamallarna snygga och välgjorda – så dina fakturor ser proffsiga ut.

När det kommer till fakturor finns det faktiskt inget negativt att säga om Faktura24. Det finns också mer avancerade funktioner som återkommande fakturor ifall man säljer abonnemang eller liknande saker som man måste fakturera varje månad.

Samma sak när det kommer till kunder och artiklar – databaserna är överskådliga, det finns en sorterings- och sökfunktion som gör att man snabbt kan hitta specifika kunder och allt flyter på snabbt och smidigt. Prisnivån är heller inte hög jämfört med andra fakturaprogram, för den som skickar upp till 8 fakturor i månaden kostar Faktura24:s faktureringsprogram endast 59 kronor, medan det kostar 89 för att få fakturera obegränsat.

Så om du är ute efter ett enkelt, lättanvänt och billigt, men samtidigt relativt kraftfullt, faktureringsprogram så är Faktura24 absolut ett bra alternativ!

28 Aug 2012