Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Ett bra tips för dig som aktivt söker jobb

Rekrytering MalmöJobbsökandet är idag en djungel, precis som mobilabonnemang och flygresor och dess priser. Jobben finns där ute och varje dag annonserar över 300 företag i Sverige efter kompetenser inom olika områden. Vissa arbetsgivare söker kandidater med akademisk utbildning andra går mer på hur du är som person och om du vill utvecklas i företaget.

Allt detta skiljer sig beroende från arbetsgivare till arbetsgivare.

Lediga jobb finns i hela vårt avlånga land och inte bara i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö, lilla Kalix och Vimmerby skriker också efter anställda. Det behövs en viss form av finess när man söker jobb. Fråga dig själv, hur många gånger har du ringt din arbetsgivare några timmar bara efter att du har skickat ditt cv? En rekryterande chef får i snitt 70 ansökningar per annonseringstillfälle via arbetsförmedlingen ibland upp mot 800 ansökningar. Du förstår själv att det tar fler veckor att gå igenom alla ansökningar och det inte så konstigt att rekryterande chefer inte har tid eller lusten att plöja igenom dessa.

För att du ska få det jobbet som du verkligen vill ha, sök det med hjärta. Kontakta alltid din arbetsgivare via telefon och presentera dig kort och säg att du vill ha mer information om det lediga jobbet. Den rekryterande chefen kommer garanterat att komma ihåg dig, då i princip ingen gör enligt detta upplägg.

 

31 Jan 2012