Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Dyr trafik för webbhotell

webbhotellFör dem som håller på med marknadsföring och med att driva trafik till webbplatser vet mycket väl vad Google Adwords är. Jag själv håller på väldigt mycket med detta till flera av mina sidor. Och tanken är just att få en så hög ROI (return on investment) som möjligt för att öka sin försäljning. För annars är det ju ingen mening med att investera pengar i detta. Anledningen till att jag skriver denna artikeln är för att jag gett mig in i webbhotellsbranschen och utforskat möjligheterna där. Och jag måste säga att de företagen som idag annonsera via Adwords har gott om pengar eller en väldigt bra ROI. För här kostar sökorden uppåt 24 kronor och vankar ner till 16 kronor på felstavningarna. Det är helt sjukt! 4-5 besökare från detta nätverken kostar alltså webbhotellet omkring 100 kronor, och då är det inte ens säkert att det blir någon försäljning.

Om jag skulle driva lite trafik till min sida om webbhotell i Sverige så måste jag börja tjäna lite pengar från mina affiliatenätverk som jag är med i. För annars så skulle pengarna springa iväg. Men detta är då ingen sida som jag använder mig av Adwords för att driva trafik till. Här är det ren expertis på sökmotoroptimering som gäller! Om du är intesserad av att läsa mer om Google Adwords så rekommenderar jag Wikipedia som en grundkälla.

14 Feb 2011