Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Bröstförstoring - En ren skönhetsoperation

Bröstförstoring i Malmö

Det finns en del kvinnor som inte är nöjda med utseendet på sina bröst. Detta gäller ofta kvinnor som tycker att deras bröst är alltför små och som önskar en större byst. Det är då som en bröstförstoring kan bli aktuell. Denna plastikkirurgi riktar sig enbart till kvinnor som är äldre än 18 år, då brösten annars inte är färdigutvecklade. En bröstförstoring är bestående och medför alltid risker för komplikationer, varför man alltid bör överväga den noga.

Man skall även komma ihåg att samtliga bröstkörtlar tas bort och ersätts med implantat, vilket gör att man inte längre kan amma. Är man i fertil ålder, bör man därför noga tänka igenom sitt beslut innan man genomför en bröstförstoring. Kvinnor som har amputerat delar av sina bröst på grund av bröstcancer kan med fördel förbättra utseendet på sina bröst genom denna kirurgi.

De flesta kvinnor är fascinerade av sina bröst. Många kvinnor anser att brösten skall vara fasta och fylliga och även ha en lämplig storlek. Fastheten och fylligheten är dock sällan beständig och gör att bröstens utseende förändras med tiden. Hormonförändringar, ålderdom, amning och graviditet kan göra att bröstens utseende skiljer sig en hel del mot tidigare. Om man tycker att förändringen gör att man skäms för sin egen spegelbild, kan man genomgå en bröstförstoring för att hjälpa naturen lite på traven.

Implantat

Det har dock förekommit rapporter om att det silikon som läggs in i bröstet i form av kuddar, kan läcka ut och spridas i övriga kroppen. Det finns därför kvinnor som har blivit mycket sjuka av detta implantat och tvingats operera bort dem igen. Numera gör man sällan varken silikonimplantat eller inlägg gjorda av koksalt. Man använder istället "cohesive gel", eller hallongelé. En annan ny metod innebär att fett från den övriga kroppen transplanteras in i brösten. Man tar då oftast fett från magen, stjärten eller låren där det finns i överflödig mängd. Detta ger en mindre avstötning eftersom implantatet inte är kroppsfrämmande. Man måste dock vara fullt frisk och inte ha några åkommor som motstrider ingreppet.

Om du bor i Malmö- eller Skåneområdet hittar kliniken Gerlee som kan erbjuder bröstförstoringar. På hemsidan bröstförstoringmalmö.se får du den information som du behöver innan du fattar ditt beslut. Det finns många typer av bröstförstoringar i olika prisklasser. Om man av någon anledning tror att ett ingrepp inte kommer att bli lyckat eller estetiskt tilltalande, utförs det inte.

Du som patient placeras i centrum i deras vård. Ingreppet, behandlingen och eftervården utförs med varsam hand och stor professionalitet. Du skall känna dig nöjd med din behandling från början till slut.

7 Apr 2015