Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Bra hotell i Lübeck

lubeckEftersom Lübeck är ett populärt resmål för många svenskar tänkte jag tipsa om några bra hotell. Det första är ett mindre hotell som förmodligen är familjeägt, medan det andra tillhör en stor hotellkedja med varksamhet i flera länder.

Alter Speicher är ett hotell i Lübeck som drivs som franchise under A&O Hotels and Hostels varumärke och bookningssystem. Det inger en känsla av att vara familjeägt vilket det säkert också är. Det enda som antyder att det är en del av en större koncern är samarbetet med A&O Hotels and Hostels. Jag har bott på flera hotell som ingår i A&O och de har inge krav på att de ska likna varandra, vilket gör att varje hotell har sin unika inredning.

Alter Speicher är beläget i centrala Lübeck, d.v.s. innanför vallgraven i den gamla stadskärnan. Rummen är modernt inredda och personalen talar bra engelska. Varje morgon serveras en utsökt frukostbuffé i hotellets restaurang. Under sommaren kan man också sitta på innergården och äta. Hotellet ligger bara några meter upp på en sidogata från den västra strandpromenaden. Det är alltså nära till de många restauranger och pubar som ligger bra till vid solnedgången i väster. Sommartid är den västra strandpromenaden fylld av uteserveringar, på mycket bekvämt avstånd från Hotel Alter Speicher.

Mövenpick Hotel ligger strax utanför vallgraven vid Holstenor som är den västra, och mest kända, stadsporten. Hotellet är mycket välskött och receptionen är bemannad dygnet runt. Hotellrummen är modernt inredda och finns för både rökare och icke-rökare. Hotellet har en stor restaurang som även serverar en enorm frukostbuffé. I anslutning till lobbyn finns en trevlig bar/lounge som är öppen till kl. 01.00. Detta hotell i Lübeck ligger på bekvämt gångavstånd till bl.a. rådhustorget och shoppinggatan Breite Strasse. 100 meter från hotellet, pa andra sidan vallgraven, hittar man den västra strandpromenaden med många restauranger och pubar. På vägen dit passerar man den gamla stadsporten Holstenor.

8 Feb 2011