Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Bör melanotan förbjudas?

MelanotanMelanotan är ett ämne som många använder för att bli bruna fortare, för att bli bruna enklare, för att få en jämnare solbränna. Det handlar om ett kemiskt ämne, ett ämne som stimulerar människokroppen till att producera mer melanin, som är ett naturligt förekommande hormon som rseglerar saker som pigmentering och dylikt. Vanligtvis brukar melanotan injiceras i magen med hjälp av till exempel insulinsprutor.

Dock har till exempel Livsmedelsverket utfärdat en varning mot att använda melanotan, och på samma sätt har flera andra myndigheter världen över handlat. Bara för att klargöra så innebär detta inte att melanotan gjorts olagligt, utan bara att Livsmedelsverket avråder från att använda melanotan. Men det finns också en hel del röster som höjts för att förbjuda melanotan, för att dopnings- eller narkotikaklassa det.

Argumentationen är att melanotan är farligt och att det inte bör användas på det sätt som det gör, det vill säga för att folk ska bli brunare. Det finns nämligen inga som helst undersökningar om hur melanotan påverkar människan på lång sikt - man kan alltså inte veta exakt vad som händer vid bruk av melanotan. Man vet att man blir brunare, men inte om det kan ha några allvarliga biverkningar. Av vad som framgår på olika internetforum så är biverkningarna relativt få och en av dem tycker många är positiv (man vill ha mer sex), dessutom är biverkningarna inte särskilt allvarliga och försvinner ifall man minskar dosen eller slutar ta melanotan. Så på så sätt verkar melanotanet vara säkert, men helt 100% kan man inte vara eftersom ingen forskning gjorts.

Jag tycker inte att man bör förbjuda melanotan, bara för att något kan vara farligt behöver man inte förbjuda det. Det är bra att man har olika information tillgänglig så man kan utvärdera, men ett förbud är inget som jag tycker är bra. Om du vill prova melanotan kan du köpa det på BliBrunUtanSol.Eu, som även kan hjälpa dig att gå ner i vikt med instant slim.

23 Feb 2014