Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Billigt hotell i Hamburg

hamburgÄr du på jakt efter ett bra hotell i Hamburg så kommer här ett tips på ett billigt alternativ. Hotell Figaro är beläget i den centrala stadsdelen St. Pauli. Här hittar man bl.a. den välkända nöjesgatan Reeperbahn och Millerntor-Stadion som är fotbollslagets FC St. Paulis hemmaarena. Hotel Figaro ligger bara hundra meter från Millerntor och ca: 800 meter (10-15 minuters gångväg) från Reeperbahn. Avståndet till det ganska stökiga Reeperbahn ökar chansen till en god natts sömn för att orka med nästkommande dag. Det kan alltså vara värt att bo en bit darifrån.

Till centrala Hamburg är det strax över en kilometer vilket är en lagom promenad om man känner för det. Det finns även en tunnelbanestation mycket nära Hotell Figaro vilket kan vara bekvämt om man planerar att gå en hel dag på stan. Vill man ta bilen in till centrum så finns det många parkeringshus att välja bland. Det är dessutom betydligt billigare att parkera i Hamburg än t.ex. Stockholm.

Hotell Figaro rekommenderas främst som ett billigt alternativ för partysugna ungdomar. Det är mer av ett vandrarhem med gemensam dusch/wc på varje våningsplan. Hotellet står däremot för sängkläder, så det behöver man inte ta med sig. Hotellets personal talar helst tyska, men några av dem talat skaplig engelska. Prioriterar du ett billigt hotell i Hamburg är Figaro helt klart att alternativ att överväga.

12 Feb 2011