Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Behöver du stegsäkra golv?

Stegsäkra golv behövs inom många olika branscher. Det finns ett antal faktorer du bör ha i åtanke om du ska bedöma ditt behov av ett säkerhetsgolv.

Vatten

Förekommer det tillgång till vatten i dina lokaler? Finns det risk för att det kommer in vatten utifrån eller från rör i lokalen? Efter städning är golven fortfarande våta?

Smuts

Kan det föras in smuts utifrån in till lokalen? Om det är dåligt väder kan smuts då föras in i lokalen via skor och stövlar? Smuts kan skapa farlig halka på ett osäkert golv. Ett säkert golv ska fortfarande vara säkert att gå på även efter att smuts har kommit in på golvet.

Spill

Kan det förekomma spill av vatten, olja eller matrester i lokalen? Om det tillagas eller hanteras mat så förekommer väldigt lätt spill som kan orsaka halka. Det bildas dessutom fettpartiklar i luften som kan bidra till halka när de landar på marken. Det är viktigt att ha ett golv som behåller sin stegsäkra förmåga även efter att det har förekommit spill.

Golvet

Finns det upphöjningar på golvet? De kan bidra till att golvet blir väldigt farligt när det är dessutom är blött eller smutsigt. Även lutningar kan skapa halkrisker. Finns det hålor i golvet? Om det finns hålor i golvet så kan det växa till bakterier och svamp i hålet vilket är ohygieniskt och kan orsaka halka. Tål golvet vatten? Om golvet inte tål vatten och det förekommer spill så kan det skapas vattenskador och det bildas dessutom hala fläckar.

Säkerhetsgolv från Altro

Altro är en veteran på säkra golv och är en av de första tillverkarna av säkerhetsgolv. Golven från Altro är specialbehandlade med ett medel som hindar tillväxt av bakterier och svamp. Det är även vattentätt. Detta göra att det är väldigt populärt att använda bland annat i kök och duschutrymmen. Efter att det har förkommit spill på Altro köksgolv så är de fortfarande stegsäkra. Det finns friktionskorn inuti konstruktionen på golvet, dessa gör så att golvet är väldigt stegsäkert. Även när ytan är sliten så behåller golvet sin stegsäkerhet. Kornen skapar friktion och greppar tag i fötterna på den som går på golvet. Detta gör också att golvet har en väldigt lång livslängd. Golvet klarar av slit och passar bra i lokaler där det finns en hög trafik av människor.

Golvet finns i många olika tjocklekar för att passa bra in på många olika lokaler. För att rengöra golvet snabbt så räcker det att spola av det.

4 Mar 2013