Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Att tänka på om du vill hitta webbhotell

webbhotellAtt hitta webbhotell är inte enkelt – det finns nämligen en rad faktorer du måste tänka på för att hitta rätt webbhotell som passar dig perfekt. Ett misstag är att bara se på priset – du kanske hittar ett riktigt billigt webbhotell, men som visar sig vara ostabilt och opålitligt. Och för varje minut som din hemsida inte går att nå förlorar du inkomst, så det går inte bara att stirra sig blind på priset.

Den kanske viktigaste parametern är istället stabilitet, alltså att webbhotellet ska finnas tillgängligt dygnet runt, varje dag på året. Kolla gärna vad webbhotellet skriver om sina backupmöjligheter och om vad de gör för att klara av t.ex. strömavbrott och liknande händelser.

För att vara på den säkra sidan kan det också vara en idé att anlita ett svenskt webbhotell. Det kanske blir något dyrare i längden, men å andra sidan kommer din hemsida befinna sig i samma land som din affärsverksamhet, du kommer att kunna kommunicera på svenska om något går snett eller om du behöver hjälp och du slipper oroa dig för huruvida företaget verkligen är seriöst eller inte.

Så när du ska välja webbhotell skulle jag vilja säga att det bästa är att ta ett svenskt och pålitligt webbhotell, välj gärna ut en tre-fyra stycken och jämför sedan priser och villkor. Fatta ditt beslut först därefter, noggrann eftertanke kommer enbart gagna dig i längden!

4 Apr 2012