Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Att genomföra en företagsflytt

Flyttfirmor som erbjuder företagsflyttDet är rekommenderat att ta hjälp av en professionell flyttfirma, gärna någon som har specialiserat sig på just företagsflytt. En hel entreprenad på flytten sparar både pengar och tid

Pack

Ett professionellt flytt företag har tekniken och erfrahentet De företag som dagligen jobbar med detta har passande lådor, olika material för stötdämpning och kärror som saker lätt kan köras på till flyttbilen.

Flytt

När allt är packat genomför flyttföretaget det som de allra flesta förknippar bolag inom den branschen med d.v.s. flytten. Man säger flyttföretag men som de övriga punkterna visar genomför de mer än bara en flytt.

Montering

Att bygga ihop vitrinskåp och bokhyllor kan ta en mindre evighet – eller så kan det gå på ett tiotals minuter. Allt beror på hur erfaren man är på det hela. Av just den anledningen väljer många att anlita flyttföretagen till att även montera upp de möbler som flyttats vid företagsflytten

Magasinering

Av olika orsaker kan möbler eller annan inredning behöva magasineras under en kortare eller längre period. För mindre företag, som fått möjligheten att arbeta utomlands, är det ett mycket billigt sätt att förvara kontoret utan att behöva betala full kontorhyra de månader de är borta. Andra företag använder magasinering som extra förråd d.v.s. att de inte har egna förråd som fyller deras behov.

Städ

Till sist kan företagen anordna flyttstädning vilket gör att hela servicekedjan är avklarad för de företag som behöver hjälp med flytten. De företag som erbjuder företagsflytt erbjuder alltså inte bara flytt utan en helhetslösning.

Tippkörning

Vid en flytt passar många på att rensa och städa ur. Ett perfekt tillfälle att slänga bort sådant som bara legat och skräpat år efter år. De företagen som erbjuder företagsflytt erbjuder i detta fall att köra bort allt till sopstation och återvinningstation. Det är inte bara behändigt utan även mer miljövänligt då de är mer vana att sortera än många privatpersoner. Ett flyttföretag i Stockholm stoltserar t.ex. med att de kan slänga över 95 % av alla sopor till återvinning. Det är få privatpersoner som matchar det.

5 Dec 2013