Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Är du på jakt efter en ny bil?

Begagnad bil

Är du på jakt efter ny bil? Att köpa begagnade bilar i Göteborg har många fördelar i jämförelse med att köpa helt nya. Den mest uppseende väckande fördelen med begagnade bilar mot nya är att en ny bil förlorar en märkbar del av sitt värde bara genom att ticka in sin första mil.

Begagnade bilar av alla slag

Begagnade bilar finns i alla former, färger, årsmodeller och tillstånd. Det går att hitta begagnade bilar som är som nya och begagnade bilar som är just... begagnade (för att inte skräda orden). Priset för en begagnad bil varierar i enlighet med dess skick så klart, men det kostar alltid mindre att köpa begagnade bilar än nya.

Kontrollera bilens skick

Att köpa en begagnad bil i dåligt skick är aldrig någon god idé, såvida man inte är bilmekaniker själv och förstår fördelarna med köpet – om det finns några. Men det finns mängder av finfina begagnade bilar på marknaden, som är riktiga klipp! BVV Bil AB i Göteborg erbjuder rekond som innebär att man återger bilen god kondition och gott skick. 

När du ska köpa en begagnad bil så är det värdefullt att ha någon med dig som kan bilar, som vet vad man ska kolla efter och vilka frågor man ska ställa. Annars är det tyvärr möjligt att man blir blåst.

Var köper man begagnade bilar?

Det finns en enorm marknad för begagnade bilar, forumen är många och bilarna är relativt enkla att hitta. Online finns köp- och säljsajter som Blocket och Tradera där man kan hitta massor av begagnade bilar och välja och vraka i godan ro bakom datorskärmen hemma.

Pris

När man ger sig in i marknaden för begagnade saker så finns det inge riktlinjer för prissättning. Som ansvarig köpare bör man själv skanna av marknaden för att bilda sig en uppfattning om vilka priser som känns normala. Man får också ha en personlig budget för sitt köp och helst hålla sig inom ramarna för den. Lycka till!

26 Feb 2015