Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Är du i behov av ett tryckeri?

Tryckeri

Ett tryckeri i Malmö är en lokal där trycksaker framställs. Många större tidningar har egna tryckerier. Behöver man trycksaker i mindre skala så brukar man istället skicka beställningar till oberoende tryckerier.

Man kan trycka saker med olika tekniker, alla anpassade för särskilda ändamål. Man använder inte samma press till att trycka en tidning som man använder för att trycka t-shirts.

Stor efterfrågan

Behovet av tryckerier är enormt, vi trycker fantastiska mängder saker – allt från vanliga papper till kläder, tyger, tapeter m.m. Den som vill marknadsföra ett varumärke trycker upp allt från reklamblad till stora vepor, profilkläder och affischer. Tidningar trycker sina utgåvor. Privatpersoner trycker foton. Bokförläggare trycker böcker. Designers får sina kreationer tryckta... det finns knappt någon ände för behovet.

Det finns som sagt många tryckerier i Sverige, ofta med särskild inriktning. Vissa tar emot vilka typer av beställningar som helst, medan andra tryckerier bara trycker stora volymer.

Professionellt tryckeri

Ett professionellt tryckeri trycker din beställning inom angiven tidsram och till ett tillfredsställande resultat. Det är så ett tryckeri får nöjda, återkommande kunder. Tryckkvalitet kan variera mycket, både mellan tryckerier, men även inom samma tryckeri. Man kan ofta få välja vilken kvalitet man önskar och kvaliteten står då i korrelation till priset. Färgprints kostar också i regel mer än svartvita.

Stora trycksaker

Det är stor skillnad på att trycka små saker, som tidningar, affischer och foldrar, och att trycka stora saker som tapeter megaposters. Vill man trycka storformat får man hitta ett tryckeri som har detta som specialitet, men inte ens det bör vara särskilt svårt eftersom utbudet av tryckerier är så stort.

Hjälp med formgivning

Ett tryckeri är inte ett designcentrum, men många tryckerier erbjuder ändå hjälp med layout och komposition om du kommer till dem med en halvfärdig design.

16 Feb 2015