Artikelkatalog NetRef

Artiklar och surftips

Gör naprapati ont?

naprapathjälpDen som inte vill gå till en naprapat i Stockholm av rädsla för att detta kommer att göra ont kan genast boka en tid och sluta oroa sig. Naprapati gör inte ont! Det obehag som kan upplevas under en behandling är ingenting i jämförelse med den smärta som du redan lider av och de problem du kommer att få om du inte gör något åt saken nu. Man måste alltid sätta saker och ting i proportion, och den som inser att behandlingar som kanske innebär ett visst obehag men som leder till smärtfrihet är värt allt. När man väl blir av med problem som kanske till och med har blivit kroniska så kan man ju leva på riktigt igen och då kan man ju tycka att det var rent larv att ens fundera på om naprapati gör ont!

Ont under behandling

När du får en naprapatbehandling så kommer du hela tiden att kommunicera med din naprapat i Stockholm. Det är viktigt att du kan slappna av så om en viss typ av stretch eller beröring gör ont så kan detta begränsas för att inte minska behandlingens effekt. Naprapaten vet precis hur smärta och obehagskänslor under behandlingens gång ska hanteras så var öppen med hur du upplever det hela så att du kan få ut så mycket som möjligt av dina besök. Att leka hjälte och bita ihop med tanken om att lida pin för att vara fin hör inte hemma inom naprapatin. Du ska inte behöva uppleva smärta som du inte kan hantera och som leder till att du spänner dig så pass att du får träningsvärk som en följd av den naprapatiska behandlingen.

Ont efter behandling

Det är ganska vanligt förekommande att man får lite ont i muskler som behandlats och det här brukar kallas för träningsvärk. Om du går till en legitimerad naprapat i Stockholm så kommer du att få information om vad som kan tänkas hända efter din behandling så det bör inte komma som en överraskning. Du kommer också att få veta hur du ska hantera eventuell träningsvärk på bästa sätt så håll dig till dessa råd. Kom ihåg att en naprapatisk behandling inte begränsar sig till det som görs på kliniken. För att du ska bli frisk fortare så måste du samarbeta med naprapaten och göra dina hemläxor. Den som inte gör det kan inte räkna med att bli bra så fort som är möjligt. Faktum är att man kanske alls inte blir av med sina problem om man lämnar naprapatkliniken för att fortsätta med det som orsakar smärtor och spänningar.

Välj rätt naprapat

Det kan tyckas så självklart, men om du inte går till en legitimerad naprapat i Stockholm City så kan du heller inte räkna med en professionell behandling! Tyvärr så finns det mindre seriösa kliniker där man säljer behandlingar och råd utan att egentligen veta vad man sysslar med. En legitimerad naprapat som dessutom har flera års erfarenhet vet när det är dags att skicka en patient vidare för en annan typ av vård. Du ska alltså inte få en naprapatisk behandling om detta inte är det som krävs för att du ska må bra igen. Duktiga naprapater är inte intresserade av snabba pengar. De grundmurar sitt rykte genom noggranna undersökningar och behandlingar som bara utförs då det finns skäl att tro att de kommer att fungera. Om du har gått till en person som utger sig för att vara naprapat men som i själva verket knappt har genomgått en vanlig massagekurs i Stockholm så kan du inte klaga på att du har ont i kroppen efter behandling.

Ditt eget ansvar

Det tål att sägas fler gånger att man måste samarbeta med sin naprapat för att nå lyckade resultat. Det händer ofta att folk beskriver att de upplevde smärtlindring och till och med smärtfrihet direkt efter en behandling med naprapati men att värken sedan återkom utan någon som helst förändring. Det här händer då man enbart får en behandling på naprapatklinik i Stockholm och undviker att jobba i enlighet med de råd som man får innan man går hem. Om naprapaten säger att du ska vila några dagar så ska du inte springa till gymmet samma kväll för att du tänker att ökad blodcirkulation bara är bra för läkningen. Detsamma gäller tips och råd om skor. Fortsätter du att trippa omkring i högklackade stilletter så kan du inte säga att det är den naprapatiska behandlingen som gör ont! Man har alltså ett eget ansvar som patient och detta går ut på att man noga lyssnar på naprapatens råd och att man gör sitt bästa för att genomföra de förändringar och övningar som föreslås.

6 Dec 2012